Veera Välimäki

coming-to-knitfest-veera

Veera Välimäki asuu ja työskentelee pikkuruisessa kylässä Etelä-Suomessa. Veeran neuleet keskittyvät selkeän yksinkertaisiin linjoihin ja pieniin raikkaisiin yksityiskohtiin. Hän pyrkii suunnittelemaan neuleita, jotka ovat moderneja ja käyttökelpoisia vielä vuosienkin jälkeen.

Työssään Veeralle on tärkeää tutkiminen ja uudelleenluominen. Prosessi saattaa vaatia monia yrityksiä ennen kuin langan ja mallin paras mahdollinen yhdistelmä neuleessa löytyy. Vaikka neulominen oli aluksi vain vapaa-ajan harrastus, muuttui se nopeasti hänelle intohimoksi. Lanka ja puikot ovat Veeralle kuin taiteilijan taulu ja sivellin.

Veera on julkaissut ystävänsä Joji Locatellin kanssa Interpretations-nimistä neulemallisarjaa. Sarjan neljäs osa julkaistiin aivan hiljattain. Malleihin kannattaa tutustua Ravelryssä, jossa myös e-kirja on ostettavissa. Näistä malleista pistetään käyntiin yhteisneulontaa tässä alkukeväästä!

Kaarrokepaidat / Round yoke sweaters

to / Thu 6.7.2017zupticket_logo_ostaliput_bu
klo / hours 14-17
hinta / price 75e
Vanha Pappila / Old vicarage
Opetuskielenä suomi tai englanti / Class is in Finnish or in English

round-yoke-sweaters-class-3

Kurssilla opetellaan kaarrokepaidan salaisuudet. Opit kaiken paidan perusrakenteesta, miten kaarrokkeen lisäykset / kavennukset lasketaan, kuinka lisäät kaarrokkeeseen kirjoneuletta, pitsiä tai muuta pintaneuletta. Kaarrokkeen muoto ja rajattomat design-mahdollisuudet tekevät siitä täydellisen neuleen.

Kurssilla tehdään kaarrokepaita pienoiskoossa, jolloin opit tekniikankin kunnolla.
Kurssille itse tuotavat materiaalit: Lankaa kahdessa tai kolmessa värissä sekä langalle sopivat pyörö- tai sukkapuikot. Mikäli kurssille ilmoittautuu henkilöitä jotka eivät ymmärrä suomea, on opetuskielenä englanti.

 

Huivit ja muodot / Shawls and shapes

pe / Fri 7.7.2017zupticket_logo_ostaliput_bu
klo / hours 10-13
hinta / price 75e
Kaupungintalo / City Hall
Opetuskielenä suomi tai englanti / Class is in Finnish or in English

shawls-class

Huivien muodot-kurssilla tutustutaan kurssin nimen mukaisesti kaiken muotoisiin huiveihin. Aloitetaan perumuodoista ja jatketaan hieman erikoisempiin. Neuloitpa mieluiten ylhäältä alas, alhaalta ylös tai keskeltä ulospäin, lopputulos voi aina olla huivi!

Kurssilla keskustellaan ja opitaan

  • huivien perusmuodot (kolmio, puoliympyrä, neliö, ympyrä jne.)
  • kuinka lisätä mallineule perusmuotoon
  • miten viet huivisi astetta pidemmälle
  • kuinka viimeistelet huivisi

shawls-class-2

Saat kurssilta myös opasvihkosen huivien perusmuodoista.
Kurssille itse tuotavat materiaalit: pyöröpuikot, fingering- tai sport-vahvuista lankaa kahdessa värissä. Mikäli kurssille ilmoittautuu henkilöitä jotka eivät ymmärrä suomea, on opetuskielenä englanti.

Värileikki / Colorplay

la / Sat 8.7.2017zupticket_logo_ostaliput_bu
klo / hours 10-13
hinta / price 75e
Vanha Pappila / Old vicarage
Opetuskielenä suomi tai englanti / Class is in Finnish or in English

Valitse yksi, kaksi tai kolme väriä ja katso minne ne sinut vievät! Värileikki-kurssi keskittyy värien käyttöön neuleissa. Mitä voit olettaa tietyiltä väreiltä, mitkä värit sopivat yhteen ja mistä kannattaa aloittaa.

colorplay 4.jpg

Päivän aikana opit inspiroimaan mielikuvitustasi ja valitsemaan värejä itsevarmuudella! Kurssilla opetellaan värioppia hauskalla ja kaiken tasoisille neulojille sopivalla tavalla. Veeran tavoitteena on tehdä värien valitsemisesta hauskaa ja helppoa.

Itse tuotavat materiaalit: 3-6 erivärisiä jämälankoja sekä pyöröpuikot jotka sopivat valitsemillesi langoille. Mikäli kurssille ilmoittautuu henkilöitä jotka eivät ymmärrä suomea, on opetuskielenä englanti.

Raitoja / Stripes beyond the basics

su / Sun 9.7.2017zupticket_logo_ostaliput_bu
klo / hours 14-17
hinta / price 75e
Kaupungintalo / City Hall
Opetuskielenä suomi tai englanti / Class is in Finnish or in English

Tämä kurssi on omistettu raidoille! Miten lisätä rstripes-class-1aitoja neuleisiin, miten parhaiten neuloa raitoja ja miten tehdä raidoista vielä etistäkin hauskempia helpoin keinoin. Kurssilla pureudutaan myös värien maailmaan: miten yhdistää värejä, mitä odottaa tietyiltä väreiltä ja miten ensinnäkin valita värit. Kurssilta saat inspiraatiota ja varmuutta värivalintoihin! Tuntien aikana opetellaan myös helppoja neulepintoja joilla raitoja voi muokata lähes kirjoneuleita vastaavaksi, neulomalla kuitenkin vain yhtä väriä kerroksella.

Opit lisäksi

  • neulomaan raitoja saumattomasti ”jogless”-tekniikalla
  • yhdistämään raitoja ja lyhennettyjä kerroksia
  • pitämään neuleen reunat siisteinä, vaikka käyttäisit kahta tai useampaa väriä
  • käyttämään helppoja mallineuleita elävöittämään raitojasi

Kurssille itse tuotavat materiaalit: Tuo mukanasi sport- sekä DK-vahvuisia jämälankoja ja langoille sopivat pyöröpuikot.
Mikäli kurssille ilmoittautuu henkilöitä jotka eivät ymmärrä suomea, on opetuskielenä englanti.