Soile Pyhänniska

Soilen neulojan ura meinasi tyssätä jo alakoulussa käsityöopettajan uhkaillessa ehdoilla. Nyttemmin hänen neulepuikoillaan on villittanssit joka päivä: lanka virtaa ja silmukat soljuvat. Neulomisessa parasta ovat värit, värien yhdistely ja kuviot mitä väreillä voi luoda. Tekniikoista rakkaimpia ovat olleet jo pitkään kirjoneuleet ja brioche. Päivätöissä graafisena suunnittelijana väreillä ja muodoilla on myös iso rooli. Tutustu Soilen tekemisiin Instagramissa @s.pyhanniska tai neulovanarttu.blogspot.fi.

Briochen alkeet
Torstaina 4/7/19
Vanhan Pappilan luokkahuone 14-17
14 paikkaa
Liput TitiTyystä 69€

sekä
Lauantaina 6/7/19
Kaupungintalon Kellari: Pamppu 10-13
12 paikkaa
KURSSI LOPPUUNMYYTY!

Briochen alkeet -paja
Brioche on mielenkiintoinen neuletekniikka, jonka kanssa voit iloitella värien ja kuvioiden kanssa. Aloittelijalle tarkoitetussa pajassa neulotaan kaksivärinen mallitilkku, jonka avulla tutustutaan briochen anatomiaan. Kun perusbrioche luistaa, opetellaan erilaiset kavennus- ja lisäystavat, joilla saat tehtyä
brioche-neuleeseen kuvioita. Pajassa opetellaan lisäksi kaksivärinen aloitus- ja lopetustapa.
Pajaa varten tarvitset kaksi selvästi eriväristä neulelankaa. Langan paksuudella ei ole väliä, mutta paksummalla langalla on helpompi harjoitella. Lisäksi tarvitset langallesi sopivan pyöröpuikon ja kavennuksia varten apupuikon.

Kirjoneulekurssi
Lauantaina 6/7/19
Vanha Pappilan luokkahuone 14-17
14 paikkaa
KURSSI LOPPUUNMYYTY!

Kirjoneule kaveriksi -paja
Onko kirjoneuleen kanssa ongelmia? Neule kupruilee ja lankojen kanssa menee ihan sekaisin?
Kirjoneule kaveriksi -pajassa saat runsaasti vinkkejä, miten saat kirjoneuleen onnistumaan ja miten sen neulomisesta tulee mukavampaa. Kokeilemme kirjoneuleen neulomista tasona ja pyörönä.
Pajaa varten tarvitset vähintään kahtaa eri väristä lankaa ja niille sopivat puikot. Pajaan osallistuville lähetetään ennakkotehtävä ennen pajaa.