Piitu Nykopp

piitu

Neuleet ovat seuranneet kaikissa elämäni vaiheissa ollen välillä enemmän ammatillisesti pinnalla ja välillä väistyen muiden intressien edessä taustalle. Tietoni ja taitoni taiteen ja käsityön alalta ovat yhdistyneet mm. nukeiksi. Kuvataiteen ammattiopettajana olen kehittänyt laajalti alan ammatillista koulutusta. Neuleet ja minä olemme olleet erottamattomat, niinpä silmukoiksi ovat kiertyneet elämäni ilot ja murheet. Kuvataiteilijana näen neuleen kuvana, sommitelmana, jonka siirrän silmukoiksi. Neuleiden suunnittelu on ollut varsin antoisa ilmaisukanava.  

VARJOSTA  VALOON- varjoneulekurssi

pe / Fri 7.7.2017 zupticket_logo_ostaliput_bu
klo / hours 14-18
hinta / price 59e
Vanha Pappila / Old vicarage
Opetuskielenä suomi / Class is in Finnish

varjo

Varjoneule on taianomainen ja mielenkiintoinen tekniikka. Suoraan edestä katsottuna neulos näyttää raidalliselta. Kun neulosta katsoo eri kulmasta, kuvio ilmestyy esiin. Kurssilla avautuvat tämän helposti toteutettavan tekniikan salat ja mahdollisuudet. Tarvitset kahta eriväristä lankaa ja niihin sopivat puikot. Mitä vahvempi kontrasti värien välillä on sitä selkeämmän kuvion neulos muodostaa.

Opetuskielenä suomi.

KERROKSIA – Neulesuunnittelu / LAYERS – Knitwear designing

su / Sun 9.7.2017zupticket_logo_ostaliput_bu
klo / hours 14-18
hinta / price 35e
Kaupungintalo / City Hall
Opetuskielenä suomi / Class is in Finnish

harkko

Piitu pitää festareilla kurssin KERROKSIA – askeleita yksilöllisen neuleen suunnitteluun. Kurssilla opit hauskan tavan suunnitella omia neuleita ja muunnella valmiita ohjeita. Työpajassa ideoidaan oma malli (esim. Kerroksia-kirjan ”Harkko”- neuleen pohjalta) ja laaditaan siihen neuleohje.

Kurssilla ei käydä läpi sarjoittamista eikä tehdä tarkkoja laskelmia vaan annetaan neuleen viedä.

Opetuskielenä suomi.