Nancy Marchant

coming-to-knitfest-nancy2

Nancy Marchant on ansainnut itselleen lisänimen “patenttineuleen kuningatar”. Nancy on tutkinut patenttineuleen juuria ja historiaa, uudistanut sitä arkailematta ja luonut uusia jännittäviä tapoja hyödyntää tätä mallineuletta. Nancy on julkaissut useita kirjoja joissa kaikissa käsitellään patenttineuletta uudella tavalla. Hänellä on par’aikaa valmisteilla seuraava kirja. Kyseinen mallineule taipuu siis moneksi ja on erittäin ajankohtainen vielä tänäkin päivänä. Nancy on kokenut opettaja ja tulee Jyväskylän Neulefestareille Amsterdamista. Hän pitää festareilla kaksi kurssia.

Tuck Into Your Own Brioche Cowl

grabbag

pe / Fri 7.7.2017zupticket_logo_ostaliput_bu
klo / hours 10-13
hinta / price 79e
Vanha Pappila / Old vicarage
Opetuskielenä englanti / Class is in English.

Kukapa ei tahtoisi pehmeää patenttineulekauluria jossa on hieman tekstuuria? Luo omasi käyttäen lankoja ja värejä jotka istuvat parhaiten vaatekaappiisi. Kurssi aloitetaan opettelemalla lukemaan patenttineuletta sekä patenttineulekaavioita. Kaulurissa neulotaan suljettuna neuleena kaksiväristä kuvioneuletta, mallin voit valita Nancyn mallikirjoista. Kurssilla aloitat neulomaan kauluria ja saat mukaasi pienen neulesanakirjan jonka avulla avulla voit suunnitella lisää kaulureita kotona. Nancy on luonut opaskirjasen erityisesti tätä kurssia varten.
Kurssi on suunnattu keskitasoisille neulojille.
Tarvittavat ennakkotiedot: kurssilaisten tulee omata perustiedot neulomisesta lisäyksineen ja kavennuksineen.

Kotitehtävät: Opettele luomaan silmukat käyttäen “long tail”-tekniikkaa. Normaalista poiketen luo silmukat kahdella langalla. Sido kaksi lakaa yhteen, jättäen 15cm häntä. Kierrä vaaleampi lanka peukalon ympäri ja tummempi lanka keskisormen ympäri. Luo silmukat 40cm:n mittaisisille pyöröpuikolle kuten loisit ne käyttäen yhtä lankaa. Luo löyhästi 96 silmukkaa ja tuo työ mukanasi kurssille.
Kurssille itse tuotavat materiaalit: Pieni määrä kahta kontrastiväristä DK-vahvuista lankaa jolla harjoitellaan silmukoita. 3,5mm sukka- tai pyöröpuikot.
Kauluria varten tarvitset kaksi kontrastiväristä DK- tai aran-vahvuista lankaa, vähintään 140m kumpaakin sekä 40cm pyöröpuikot kolmessa koossa; vyötteen suosittelemassa koossa, sekä suosituskokoa suuremmassa ja pienemmässä koossa.

Grab Bag of Brioche Techniques

tuck_3x

la / Sat 8.7.2017zupticket_logo_ostaliput_bu
klo / hours 14-17
hinta / price 79e
Kaupungintalo / City Hall
Opetuskielenä englanti / Class is in English

Kurssilla opit leikkimään patenttineuleen mahdollisuuksilla neulesuunnittelussa. Kurssilla tehdään kokeiluja patenttineuleen rytmillä, ristikkäisillä silmukoilla, lisäten neuleeseen ainaoikeaa sekä palmikoita Lähdet kurssilta aivan uudenlaisten patenttineuletekniikoiden kanssa.

Kurssi on suunnattu edistyneille neulojille.
Tarpeelliset ennakkotiedot: kurssilaisten tulee osata neuloa kaksiväristä patenttineuletta.
Ennakkotehtävät: tuo mukanasi neulomasi kaksivärinen patenttineuletyö. Näyte voi olla vaikka mallitilkku.
Kurssille itse tuotavat materiaalit: Tuo mukanasi 3-4 eri väristä worsted tai DK-vahvuista villa- tai puuvillalankaa, 4mm sukka- tai pyöröpuikot, palmikkopuikko, silmukkamerkkejä