Kirsi Kostamo

Kirsi Kostamo

Kirsi Kostamo on pitkän linjan käsityön opettaja ja innokas harrastaja, joka on kymmenien vuosien ajan ohjannut aikuisia käsityöharrastajia eri opistoissa. Vaikka Kirsiä kiinnostavatkin kaikki käsityöt, ovat varsinkin perinteiset työtavat lähellä hänen sydäntään. Kehräyksessä ollaankin ihan ytimessä, sillä tekstiilejä tuskin olisi olemassa, ellei aikanaan olisi opittu tekemään lankaa. Kehruun opettaminen päätyi myös Kirsin gradun aiheeksi. Kaikki siis lähtee langasta. Kirsin kursseilla on iloinen ja rento tunnelma, oppiminen on leppoisaa ja hauskaa.

VÄRTTINÄKEHRUUN ALKEET
TORSTAINA 4/7/19
Käsityön museon luentosali, 14-17
10 paikkaa
Liput TitiTyystä 59€

dav

Kaikki neuleet alkavat langasta ja yksinkertaisin tapa tehdä lankaa on kehrätä sitä värttinällä. Kurssilla tutustumme suomalaisten lampaiden villaan, karstaamme, kehräämme ja kertaamme sitä värttinällä. Ihanaa kuituterapiaa, josta tuloksena on pieni, tuoksuva, omin käsin tehty lankavyyhti. Materiaalit ja välineet sisältyvät kurssimaksuun.

Sinun ei tarvitse tuoda kurssille mitään tarvikkeita. Saat kurssin ajaksi käyttöösi värttinän sekä kehruuvillaa.

RUKKIKEHRUUN ALKEET
PERJANTAINA 5/7/19
Käsityön museon luentosali, 9-13
10 paikkaa
Liput TitiTyystä 59€

Ihan omanlaista uniikkilankaa syntyy, kun laitat rukin töihin. Kompaktilla kurssilla ehdit tehdä tuttavuutta suomaisen lampaan villojen, karstojen ja erilaisten rukkien kanssa. Rennolla otteella kesytetään rukki ja tehdään taikoja, kun kuidut muuttuvat langoiksi. Tule kokemaan villasisaruutta esiäitien kanssa.

Sinun ei tarvitse tuoda kurssille mitään tarvikkeita. Saat kurssin ajaksi käyttöösi rukin  sekä kehruuvillaa.

dav

RUKKIKEHRUUN JATKOKURSSI
LAUANTAINA 6/7/19
Käsityön museon luentosali, 14-17:30
10 paikkaa
Liput TitiTyystä 59€

Suomalainen lampaanvilla ja rukki, mikä mainio yhdistelmä! Jos olet jo aiemmin tutustunut rukin sielunelämään, tämä kurssi on juuri sinulle. Voit kokeilla erilaisia rukkeja, eri tavoin käsiteltyjä kuituja sekä säikeiden kertaustapoja. Taidon karttuessa voi päästää luovuutesi irti.

Sinun ei tarvitse tuoda kurssille mitään tarvikkeita. Saat kurssin ajaksi käyttöösi rukin  sekä kehruuvillaa.