Anu Pensola

anupensola

Anu Pensola (Harkki) on kuvataiteilija ja lankamaalari, jonka erityistaito on värien yhdisteleminen ja luova neulominen.

Anu on ensimmäisiä uuden aallon neulojia Suomessa. Anun luotsaama ILO- lankakauppa toi Suomeen paksut, käsinvärjätyt langat, ja IHANA-neuleseura  neulomisen kahviloihin ja julkisille paikoille jo 2000-luvin alussa ja vuonna 2006 ilmestyi neulekirja Puikoissa!. Myöhemmin Anu ehti toimia Suuri Käsityö-lehden ja Kotoliving-lehden päätoimittajana. Rönnin tilalla Anu kasvattaa lampaita ja kasvivärjää omien lampaiden villasta kehrättyä lankaa. Värikäs visionääri jättää neulomisen säännöt noudattamatta ja neuloo miten tykkää – luovasti ja värikkäästi.

Neulojan luovat värit

Perjantaina klo 10-13
Suomen käsityön museon luentosali
Liput 35€. Liput tulevat myyntiin 5.3.

Värien valitseminen neuleeseen on usein haastavaa. Kuvataiteilija Anu Pensolan väriklinikalla käydään läpi värioppia, värien anatomiaa ja erityisesti värien toimivuutta ja yhdistelemistä neuleessa.
Opit yhdistelemään taitavasti ja luovasti juuri sinulle sopivia värejä sekä maalaamaan langoilla, eli yhdistelemään liukuvasti lankoja neulepinnalla. Anu kertoo värikikkoja ja avaa toimivien yhdistelmien salat.

Materiaalit: Erivahvuisia ja -värisiä jämälankoja, 4-6 mm pyöröpuikko (pituudella ei ole väliä), sakset, muistiinpanovälineet.
Kurssin kesto: 2,5h
Anu tuo mukana paperia, vesivärejä ja siveltimiä väriharjoituksiin.

IMG_6900

Neuloosissa-luento

Perjantaina klo 14 alkaen
Suomen käsityön museon luentosali
Vapaa pääsy

Puheenvuoro neulomisen tärkeydestä elämässä. Miten minusta tuli neuloja.

Anu Pensola päätti 29-vuotiaana, että oppii neulomaan ennen kuin täyttää  kolmekymmentä. Miten se tapahtui ja minne kaikkialle neulominen Anun vei? Ennakkoluulottoman neulojan erikoinen matka villalangan saattelemana.
Kesto 30 min